Ontdek recepten met Brits rund- en lamsvlees van enkele Mastercooks of Belgium

Rund- en lamsvlees met Brits Kwaliteitslabel vinden we terug in de keukens van de grootste Belgische chefs, omwille van de kwaliteit en de smaak van het vlees dat gelinkt is aan een streng kwaliteitshandvest met respect voor dier en milieu. 

Wij vroegen aan 6 Belgische chefs, allemaal lid van de Mastercooks of Belgium en grote fans van vlees met Brits Kwaliteitslabel, om enkele recepten met Brits rund- en lamsvlees met ons te delen. Het resultaat zijn 7 verschillende en heel uiteenlopende recepten die ongetwijfeld in de smaak zullen vallen bij je gasten. 

Lamskroon met seizoensgroenten van chef Cédric Poncelet

Cédric Poncelet, de nieuwe voorzitter van de Mastercooks of Belgium en chef van restaurant Cédric in Knokke, stelt ons zijn recept voor van Britse lamskroon met seizoensgroenten. Een eenvoudig recept waarin hij ons zijn geheim vertelt voor de perfecte ‘cuisson’ van lamskroon. 

Ontdek het volledige recept van chef Cédric Poncelet

Tartaar van rund, Belgische kaviaar, sardines millésimées, verse kaas met daslook, groentepickles, kruiden en bloemen uit de tuin van chef Olivier Bourguignon 

Chef Olivier Bourguignon van restaurant Le D’Arville in Wierde toont ons hoe je twee totaal verschillende recepten voorstelt op basis van hetzelfde stuk rundvlees! In het eerste recept toont hij ons hoe je een eenvoudige tartaar van rund klaarmaakt, maar vergezeld van enkele originele accenten: Belgische kaviaar, sardines millésimées en verse kaas met daslook, maar ook groentepickles, verse kruiden en eetbare bloemen. 

Ontdek het volledige recept van chef Olivier Bourguignon

Filet pur ‘a la plancha’, groene asperges uit de tuin, aardappelrolletjes, luchtige bearnaise, verse dragon en postelein van chef Olivier Bourguignon 

Het tweede recept op basis van rundvlees met Brits Kwaliteitslabel die de chef van Le D’Arville voorstelt, is een ultramalse filet pur gebakken ‘a la plancha’ met groene asperges en aardappelrolletjes. Bovendien verklapt Olivier Bourguignon ons zijn recept van luchtige bearnaise uit de siphon, een saus die perfect bij dit gerecht past maar ook bij vele andere! 

Ontdek het volledige recept van chef Olivier Bourguignon

Parmentier van ossenstaart met hazelnoot, slaatje van verse kruiden en bloemen van chef Pierre Burtonboy

Pierre Burtonboy, chef aan huis, koos om met een minder bekend stuk Brits rundvlees te werken, dat nochtans ongelooflijk is van smaak: ossenstaart. Zijn parmentier van ossenstaart met hazelnoot, gecombineerd met een slaatje van verse kruiden en eetbare bloemen, is een recept dat een beetje meer tijd vraagt maar onwaarschijnlijk lekker is! 

Ontdek het volledige recept van chef Pierre Burtonboy

Lamsfilet met een oosters accent van chef Frédéric Picot

Chef Frédéric Picot van La Villa du Hautsart in Melin brengt een nieuwe versie van couscous en lamsfilet met een oosters accent, geparfumeerd met korianderolie en vergezeld van heerlijke kroketjes van lamszwezerik. 

Ontdek het volledige recept van chef Frédéric Picot 

Britse lamsschouder met petits-gris de Namur van chef Dirk Myny  

Chef Dirk Myny van restaurant Les Brigittines in Brussel koos voor een originele mix van de Britse en Belgische keuken: traag gegaarde Britse lamsschouder met petits-gris de Namur. Een gedurfde maar zeer geslaagde combinatie! 

Ontdek het volledige recept van chef Dirk Myny 

Gelakte lamsribbetjes met morieljes, asperges, erwtjes, tuinbonen en krielaardappelen van chef Patrick Caignau 

We eindigen in schoonheid met een heerlijk recept van gelakte lamsribbetjes met morieljes van chef Patrick Caignau van restaurant De Tafel van 2 in Outer. Het lamsvlees met Brits Kwaliteitslabel wordt gecombineerd met asperges, erwtjes, tuinbonen en krielaardappelen.

Ontdek het volledige recept van chef Patrick Caignau