1 stuk verse gember van 2,5 cm, geschild en fijngehakt
1 kleine rode chilipeper, zonder de zaadjes en fijngehakt (facultatief)
2 eetlepels Balti currypasta of soortgelijke currypasta
200 g butternutpompoen, geschild, zonder de zaden en in blokjes gesneden
1 kleine bloemkool, in roosjes gesneden (ongeveer 300 gram)
1 blik van 400 g kerstomaten of stukjes tomaat
300 ml warme groentebouillon
200 g groene boontjes
2 eetlepels Griekse yoghurt (light)
1 bosje fijngehakte verse koriander voor de afwerking
BEREIDING
Verhit een grote pan met antiaanbaklaag en bak er het rundergehakt samen met de ui en knoflook 4 tot 5 minuten in aan tot wanneer het mooi bruin ziet. Gebruik een houten lepel om eventuele samengeklonterde stukjes los te maken.
Voeg de gember, chilipeper en currypasta eraan toe en bak 2 tot 3 minuten.
Doe de blokjes butternut, bloemkoolroosjes, tomaten en bouillon erbij. Breng aan de kook, zet het vuur lager, dek de pan af en laat 15 minuten sudderen.
Doe de groene boontjes erbij en bak nog 5 minuten extra.
Haal de pan van het vuur, laat even afkoelen en lepel er de Griekse yoghurt over.
Werk af met verse koriander en serveer met naanbrood.