Balti curryschotel met rundvlees en groenten 

INGREDIËNTEN

  • 375 g mager rundergehakt
  • 2 grote rode uien, gepeld en fijngehakt
  • 4 knoflooktenen, gepeld en fijngehakt of geplet
  • 1 stuk verse gember van 2,5 cm, geschild en fijngehakt
  • 1 kleine rode chilipeper, zonder de zaadjes en fijngehakt (facultatief)
  • 2 eetlepels Balti currypasta of soortgelijke currypasta
  • 200 g butternutpompoen, geschild, zonder de zaden en in blokjes gesneden
  • 1 kleine bloemkool, in roosjes gesneden (ongeveer 300 gram)
  • 1 blik van 400 g kerstomaten of stukjes tomaat
  • 300 ml warme groentebouillon
  • 200 g groene boontjes
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt (light)
  • 1 bosje fijngehakte verse koriander voor de afwerking

BEREIDING

  • Verhit een grote pan met antiaanbaklaag en bak er het rundergehakt samen met de ui en knoflook 4 tot 5 minuten in aan tot wanneer het mooi bruin ziet. Gebruik een houten lepel om eventuele samengeklonterde stukjes los te maken.
  • Voeg de gember, chilipeper en currypasta eraan toe en bak 2 tot 3 minuten.
  • Doe de blokjes butternut, bloemkoolroosjes, tomaten en bouillon erbij. Breng aan de kook, zet het vuur lager, dek de pan af en laat 15 minuten sudderen.
  • Doe de groene boontjes erbij en bak nog 5 minuten extra.
  • Haal de pan van het vuur, laat even afkoelen en lepel er de Griekse yoghurt over.
  • Werk af met verse koriander en serveer met naanbrood.

Tips en kooktijden

De butternutpompoen kun je eventueel vervangen door aardappelen.

Voorbereiding : 15 minuten

Bereiding : 30 minuten

AANTAL PERSONEN: 

4