Britse lamskoteletjes met lentegroenten, Espelettepeper en jus met citroentijm

Daniel Molmans

INGREDIËNTEN

  • 12 Britse lamskoteletjes
  • 1 courgette
  • 1 bos lente-uien
  • 1 koolrabi
  • 4 courgettebloemen
  • 400 g verse erwtjes
  • 8 scheuten van rode biet
  • 1 rode paprika
  • Peper/Zout/Espelettepeper
  • 2 dl olijfolie
  • 1 bos citroentijm
  • 100 g hoeveboter

BEREIDING

  • Marineer de lamskoteletjes met de olijfolie, Espelettepeper en citroentijm 2 uur in de koelkast.
  • Blancheer de koolrabi 15 minuten in gezouten water.
  • Blancheer de erwtjes, courgettebloemen en lente-uitjes in gezouten water.
  • Snij de courgette met de mandoline in dunne plakken, stoof ze heel even aan in wat olijfolie, kruid met peper en zout en houd ze opgerold bij.
  • Stoof de lente-uien heel even aan in boter, gevolgd door de erwtjes en kruid met peper en zout.
  • Snij de koolrabi in rechthoekige staafjes en kleur ze met de keukenbrander.
  • Snij de rode paprika in vierkanten, blancheer ze en kleur ze met de keukenbrander.
  • Bak de lamskoteletjes 3 minuten aan elke kant, op een hoog vuur, zodat ze mooi rosé blijven.
  • Leg de erwtjes te midden op het bord, leg de gekleurde staafjes koolrabi aan de ene kant en de gekleurde lente-uitjes met de vierkante stukjes paprika aan de andere kant.
  • Leg de scheuten van rode biet en de courgettebloem tussen de andere groenten.
  • Leg de lamskoteletjes op de erwtjes en blus de pan van het vlees met groentebouillon en citroentijm, laat even inkoken en werk deze jus af met 50 g boter.
  • Strooi helemaal op het einde wat Espelettepeper op de rand van het bord en lepel een beetje jus met citroentijm over de lamskoteletjes.

AANTAL PERSONEN: 

4

Advies

/