Britse lamskoteletjes met lentegroenten, Espelettepeper en jus met citroentijm
Daniel Molmans
INGREDIËNTEN
12 Britse lamskoteletjes
1 courgette
1 bos lente-uien
1 koolrabi
4 courgettebloemen
400 g verse erwtjes
8 scheuten van rode biet
1 rode paprika
Peper/Zout/Espelettepeper
2 dl olijfolie
1 bos citroentijm
100 g hoeveboter
BEREIDING
Marineer de lamskoteletjes met de olijfolie, Espelettepeper en citroentijm 2 uur in de koelkast.
Blancheer de koolrabi 15 minuten in gezouten water.
Blancheer de erwtjes, courgettebloemen en lente-uitjes in gezouten water.
Snij de courgette met de mandoline in dunne plakken, stoof ze heel even aan in wat olijfolie, kruid met peper en zout en houd ze opgerold bij.
Stoof de lente-uien heel even aan in boter, gevolgd door de erwtjes en kruid met peper en zout.
Snij de koolrabi in rechthoekige staafjes en kleur ze met de keukenbrander.
Snij de rode paprika in vierkanten, blancheer ze en kleur ze met de keukenbrander.
Bak de lamskoteletjes 3 minuten aan elke kant, op een hoog vuur, zodat ze mooi rosé blijven.
Leg de erwtjes te midden op het bord, leg de gekleurde staafjes koolrabi aan de ene kant en de gekleurde lente-uitjes met de vierkante stukjes paprika aan de andere kant.
Leg de scheuten van rode biet en de courgettebloem tussen de andere groenten.
Leg de lamskoteletjes op de erwtjes en blus de pan van het vlees met groentebouillon en citroentijm, laat even inkoken en werk deze jus af met 50 g boter.
Strooi helemaal op het einde wat Espelettepeper op de rand van het bord en lepel een beetje jus met citroentijm over de lamskoteletjes.