Carpaccio van rundvlees met mosterddressing

INGREDIËNTEN

  • 225-300 g ossenhaas
  • Versgemalen zwarte peper en zout
  • 2 eetlepels kappertjes (afgespoeld)
  • 100 g blaadjes raketsla
  • 1 citroen in kwartjes
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2-3 eetlepels dijonmosterd
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 2 eetlepels fijngehakte verse bieslook

BEREIDING

  • Plaats 4 tot 6 borden in de koelkast.
  • Wikkel de runderfilet losjes in aluminiumfolie of bakpapier en leg 10 tot 15 minuten in de diepvries.
  • Voor de mosterddressing: doe alle ingrediënten in een glazen bokaal met deksel en schud krachtig door elkaar.
  • Haal het rundvlees uit de diepvries en snijd het in zo dun mogelijke plakjes.
  • Leg elk plakje rundvlees tussen twee laagjes plasticfolie en maak ze dunner met een deegrol of vleeshamer tot ze allemaal even dun zijn.
  • Stapel de plakjes rundvlees op elkaar op, nog steeds met de plasticfolie eromheen, en leg ze in de koelkast tot wanneer je ze nodig hebt.
I love Beef and Lamb

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 25 minuten

Bereiding: 5 minuten

AANTAL PERSONEN: 

6