Restaurant: La Villa du Hautsart
23 december 2022
4
1
Haal de lamsbout 2-3 u op voorhand uit de koelkast en strijk het vlees rijkelijk in met de honing en de kruiden.
2
Snij de uien in twee en stoof ze heel even aan in een pan met een beetje boter en tijm.
3
Doe de uien, lamsbout en lamsfond in een ovenschotel (2.30 u op 150°C, 60°C in de kern).
Overgiet de lamsbout elke 30 min met de braadjus.
4
Doe het witloof en de kruiden in een plastic zak voor levensmiddelen en trek vacuüm (verwarm 25 min ‘au bain-marie’ op 80°C).
Bak het vervolgens kort aan in de pan.
5
Doe de hele appeltjes samen met de kruiden in een plastic zak voor levensmiddelen en trek vacuüm (verwarm 30 min ‘au bain-marie’ op 80°C).
6
Laat de lamsbout 30 min rusten vooraleer het te versnijden.