Gebraden rosbief met een pittig accent

INGREDIËNTEN

  • 1,3 kg magere rosbief
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 uien, gepeld en in partjes gesneden
  • 3 selderijstengels, geschild en in grote stukken gesneden
  • 425 ml bruin bier, stoutbier of warme runderbouillon
  • 100 ml kant-en-klare barbecuesaus
  • 2 eetlepels verse tijmblaadjes
  • 2 pastinaken, geschild en in stukken gesneden

BEREIDING

  • Leg het rundvlees op een snijplank en kruid met peper en zout. Doe de zonnebloemolie in een kookpot die in de oven kan en bak er het vlees in aan tot wanneer het overal mooi gekorst is.
  • Doe de ui en selderij erbij en stoof 2 tot 3 minuten aan tot de groenten starten met karamelliseren.
  • Doe het bruin bier, de stout of bouillon erbij, de barbecuesaus en tijmblaadjes, breng aan de kook en zet het vuur vervolgens lager. Dek de kookpot af en plaats hem in de oven of op een kookplaat en laat 2 tot 2½ uur sudderen.
  • Voeg de pastinaken er 40 minuten voor het einde van de gaartijd aan toe en laat verder sudderen.
  • Serveer met groenten en aardappelpuree.
I love Beef and Lamb

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 5 minuten

Bereiding: 2 uur en 30 minuten

AANTAL PERSONEN: 

4