675 g ontbeende en magere lamsschouder of lamsnek in blokjes van 2 cm gesneden
1 grote ui in ringen gesneden
2 knoflooktenen, geplet of fijngehakt.
¼ koffielepel saffraandraden gedrenkt in 3 eetlepels kokend water
1 eetlepel gemalen kurkuma
3 hele kardemompeulen, geplet
4 knoflooktenen, geplet
2 verse laurierbladeren, gescheurd
½ koffielepel gedroogde chilivlokken
2 eetlepels olie
400 ml warme groentebouillon
1 limoen, de zeste en het sap
1 hele kaneelstok
Kwartjes limoen voor de afwerking
Fijngehakte verse munt of koriander voor de afwerking
BEREIDING
Doe het lamsvlees, de ui, knoflook en specerijen in een grote plastic zak voor levensmiddelen, sluit af en leg hem minstens 3 uur of de hele nacht in de koelkast.
Verhit de olie in een ovenvaste/vuurvaste schotel of in een pan met antiaanbaklaag.
Doe het gemarineerde lamsvlees erin en bak 8 tot 10 minuten aan, roer regelmatig om tot wanneer het vlees lichtbruin ziet. Kruid met peper en zout, doe de warme bouillon erbij, gevolgd door de zeste en het sap van de limoen en het kaneelstokje.
Zet het vuur hoger en breng alles aan de kook. Zet het vuur opnieuw lager, dek de pan of schotel af en laat 2½-3½ uur sudderen, roer regelmatig om.
Serveer met pilafrijst of rijst met gedroogde vruchten en een salade.