Gevuld rundergebraad

INGREDIËNTEN

  • 1,3 kg mager puntborststuk van rund (brisket), opgerold
  • 2 gele paprika’s, zonder de zaden en zaadlijsten, fijngehakt
  • 1 grote tomaat, fijngehakt
  • 3 lente-uien, fijngehakt
  • 2 knoflooktenen, fijngehakt
  • 3 takjes tijm, fijngehakt
  • 4 laurierbladeren
  • 2 eetlepels ciderazijn
  • 4 koffielepels bruine suiker
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 middelgrote ui, in ringen gesneden
  • 600 ml warme runderbouillon
  • 3 middelgrote wortelen, geschild en grof gesneden
  • 225 g knolrapen, geschild en grof gesneden
  • 225 g aardappelen, geschild en grof gesneden

BEREIDING

  • Verwarm de oven voor op 170 °C (150 °C heteluchtoven).
  • Doe de stukjes paprika, tomaat, lente-uien, knoflook, tijm en laurierbladeren in een kom en vermeng alles. Kruid het vlees met peper en zout, maak overlangs een diepe snede in het vlees en vul dat op met de paprikamix. Leg het vlees in een grote ondiepe schotel en lepel er de rest van de paprikamix over.
  • Giet er de ciderazijn over, dek af en laat minstens 4 uur of de hele nacht marineren in de koelkast. Haal het vlees eruit, leg het op een snijplank, dep het droog en wrijf het in met de bruine suiker. Houd de marinade opzij.
  • Verwarm olie in een grote pan en bak het rondom rond mooi aan. Leg het vlees in een stoofpot die in de oven kan, giet de bouillon erbij en voeg ook de marinade toe.
  • Plaats de stoofpot op een hoog vuur, breng aan de kook en zet het vuur nadien lager. Dek het vlees af met bakpapier en plaats een deksel op de stoofpot. Zet de stoofpot in de oven of plaats hem 2 tot 2 ½ uur op een zacht vuur tot wanneer het vlees mals is. Draai het vlees regelmatig om en lepel er de marinade over.
  • Haal de stoofpot 40 minuten voor het einde van de gaartijd uit de oven, voeg de wortelen, knolrapen en aardappelen erbij en zet opnieuw in de oven.
I love Beef and Lamb

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding : 2 uur en 30 minuten

AANTAL PERSONEN: 

4