Hamburgers met zongedroogde tomaat en geglazuurde uien met balsamico

INGREDIËNTEN

  • 675 g mager rundergehakt
  • 1 grote ui, gepeld en fijngehakt
  • 3 eetlepels fijngehakte verse oregano of 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel fijngehakte verse munt
  • 6 zongedroogde tomaten zonder olie, uitgelekt en fijngesneden (waarvan je 60 ml olie opzij houdt)

Voor de geglazuurde uien met balsamico:

  • 450 g rode uien, gepeld en fijngesneden
  • 4 eetlepels goede balsamicoazijn
  • Kleine broodjes om te serveren
  • Enkele blaadjes kropsla voor de afwerking

BEREIDING

  • Vermeng alle ingrediënten voor de hamburgers in een grote kom. Maak er met licht vochtige handen 6 hamburgers van 9 cm diameter van.
  • Leg de hamburgers op een grote schotel bedekt met aluminiumfolie, dek af en plaats 30 minuten in de koelkast.
  • Maak intussen de geglazuurde uien met balsamico: verwarm de olie van de zongedroogde tomaten in een grote pan met antiaanbaklaag, voeg de fijngesneden uien toe en laat 8 tot 10 minuten stoven tot ze zacht zijn en beginnen karamelliseren. Giet de balsamicoazijn erbij, kruid met peper en zout en stoof nog 10 minuten aan.
  • Bak de hamburgers 8 tot 12 minuten op of onder een voorverwarmde grill of barbecue en draai ze regelmatig om tot wanneer de vleesjus helder ziet.
  • Serveer deze hamburgers op kleine broodjes met enkele blaadjes kropsla, de uien en sauzen of relishes naar keuze.
I love Beef and Lamb

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 10 minuten

Bereiding: 30 minuten

AANTAL PERSONEN: 

6