Hamburgers met zongedroogde tomaat en geglazuurde uien met balsamico
Aantal personen
6
Ingrediënten
675 g mager rundergehakt
1 grote ui, gepeld en fijngehakt
3 eetlepels fijngehakte verse oregano of 1 eetlepel gedroogde oregano
1 eetlepel fijngehakte verse munt
6 zongedroogde tomaten zonder olie, uitgelekt en fijngesneden (waarvan je 60 ml olie opzij houdt)
Voor de geglazuurde uien met balsamico:
450 g rode uien, gepeld en fijngesneden
4 eetlepels goede balsamicoazijn
Kleine broodjes om te serveren
Enkele blaadjes kropsla voor de afwerking
Bereiding
Vermeng alle ingrediënten voor de hamburgers in een grote kom. Maak er met licht vochtige handen 6 hamburgers van 9 cm diameter van.
Leg de hamburgers op een grote schotel bedekt met aluminiumfolie, dek af en plaats 30 minuten in de koelkast.
Maak intussen de geglazuurde uien met balsamico: verwarm de olie van de zongedroogde tomaten in een grote pan met antiaanbaklaag, voeg de fijngesneden uien toe en laat 8 tot 10 minuten stoven tot ze zacht zijn en beginnen karamelliseren. Giet de balsamicoazijn erbij, kruid met peper en zout en stoof nog 10 minuten aan.
Bak de hamburgers 8 tot 12 minuten op of onder een voorverwarmde grill of barbecue en draai ze regelmatig om tot wanneer de vleesjus helder ziet.
Serveer deze hamburgers op kleine broodjes met enkele blaadjes kropsla, de uien en sauzen of relishes naar keuze.