Jalfrezi lamscurry

INGREDIËNTEN

  • 450 g blokjes magere lamsschouder of lamsbout
  • 2 eetlepels olie
  • 1 ui in ringen gesneden
  • 1 knoflookteen, fijngehakt of geplet
  • 1 stuk verse gember van 2,5 cm, geschild en fijngehakt of gerapst
  • 1 bokaal kant-en-klare jalfrezisaus van 500 g
  • 200 ml warme lamsbouillon
  • 1 kleine zoete aardappel in blokjes gesneden
  • Het sap van ½ limoen
  • 1 groot handvol fijngehakte verse koriander
  • Zwarte mosterdzaadjes voor de afwerking (facultatief)

BEREIDING

  • Verwarm de helft van de olie in een pan met antiaanbaklaag en bak er de blokjes lamsvlees portie per portie 3 tot 4 minuten in aan. Doe vervolgens het vlees in een stoofschotel van 1,2 liter.
  • Doe de rest van de olie in dezelfde pan en stoof er de ui, knoflook en gember 2 tot 3 minuten in aan. Doe de saus en en bouillon erbij, breng aan de kook en doe dit vervolgens in de stoofschotel. Breng op smaak met peper en zout.
  • Zet het vuur lager, dek de stoofschotel af en laat 2 tot 2½ uur sudderen tot wanneer het lamsvlees mals is, roer alles regelmatig om en breng verder op smaak met peper en zout.
  • Voeg er 20 minuten voor het einde de aardappelblokjes en het limoensap aan toe.
  • Werk af met verse koriander en zwarte mosterdzaadjes.
  • Serveer met basmatirijst, naanbrood en een chutney naar keuze.

Tips en kooktijden

Wanneer je een meer pikante curry wilt, voeg dan enkele fijngehakte verse chilipepertjes aan de knoflook en gember toe.

Voorbereiding : 20 minuten

Bereiding: 2 uur en 30 minuten

AANTAL PERSONEN: 

4