2 takjes fijngehakte verse oregano of ¼ koffielepel gedroogde oregano
375 g gedroogde spaghetti of andere pasta naar keuze, gekookt
Voor de afwerking :
Verse basilicumblaadjes
Parmezaanschilfers
BEREIDING
Verwarm de olie in een grote pan en stoof er de ui en selderij 10 tot 15 minuten in aan tot wanneer alles zacht is, niet bruin.
Doe het gehakt erbij en bak 10 tot 15 minuten tot wanneer het vlees mooi bruin ziet. Voeg de passata, tomatenpuree of ketchup, tomatenblokjes en kruiden eraan toe. Kruid met peper en zout.
Breng aan de kook, zet het vuur lager, dek de pan af en laat 20 tot 25 minuten sudderen, roer alles regelmatig om.
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, laat uitlekken en houd warm.
Werk de saus af met verse basilicum, parmezaanschilfers en serveer met de pasta en een frisse groene salade.