Klassieke spaghetti bolognaise 

INGREDIËNTEN

  • 450 g Brits runder- of lamsgehakt
  • 1 eetlepel koolzaad- of olijfolie
  • 1 kleine ui, gepeld en fijngehakt
  • 1 selderijstengel, in blokjes gesneden
  • 350 ml passata tomatensaus
  • 2 eetlepels tomatenpuree of tomatenketchup
  • 2 blikken van 400 g tomaten in blokjes
  • 2 takjes fijngehakte verse oregano of ¼ koffielepel gedroogde oregano
  • 375 g gedroogde spaghetti of andere pasta naar keuze, gekookt

Voor de afwerking :

  • Verse basilicumblaadjes
  • Parmezaanschilfers

BEREIDING

  • Verwarm de olie in een grote pan en stoof er de ui en selderij 10 tot 15 minuten in aan tot wanneer alles zacht is, niet bruin.
  • Doe het gehakt erbij en bak 10 tot 15 minuten tot wanneer het vlees mooi bruin ziet. Voeg de passata, tomatenpuree of ketchup, tomatenblokjes en kruiden eraan toe. Kruid met peper en zout.
  • Breng aan de kook, zet het vuur lager, dek de pan af en laat 20 tot 25 minuten sudderen, roer alles regelmatig om.
  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, laat uitlekken en houd warm.
  • Werk de saus af met verse basilicum, parmezaanschilfers en serveer met de pasta en een frisse groene salade.

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 10 minuten

Bereiding : 55 minuten

In blokjes gesneden wortelen zijn ook lekker in dit recept en je kunt eveneens enkele eetlepels rode wijn aan de saus toevoegen.

AANTAL PERSONEN: 

4