1 stuk verse gember van 2,5 cm, geschild en fijngehakt
1-2 kleine groene chilipepers, zonder de zaadjes en fijngehakt
2 koffielepels komijnpoeder
3 eetlepels garam masala of andere currypoeder
Voor de relish van erwtjes en tomaat:
100 g verse erwtjes of diepgevroren (die je eerst laat ontdooien), geplet
4 middelgrote tomaten, in grove stukken gehakt
1 groot handvol fijngehakte verse koriander
Om te serveren :
4 hamburgerbroodjes
Blaadjes sla
BEREIDING
Doe alle ingrediënten voor de lamsburgers in een grote kom, meng en kruid met peper en zout. Maak er met vochtige handen 4 hamburgers van met een diameter van ongeveer 5 cm. Dek af en plaats 20 minuten in de koelkast.
Maak intussen de relish van erwtjes en tomaat : doe alle ingrediënten in een kommetje, vermeng, kruid met peper en zout en houd opzij.
Bak de lamsburgers onder een voorverwarmde medium warme grill of op de barbecue voor ongeveer 6 tot 8 minuten aan elke kant of tot wanneer de vleesjus helder ziet.
Leg ze tussen hamburgerbroodjes, werk af met blaadjes sla, een lepel relish en serveer met andere sausen of salades naar keuze.