Lamsburger met Indiase kruiden

INGREDIËNTEN

Voor de hamburgers :

  • 500 g lamsgehakt
  • 2 knoflooktenen, gepeld en fijngehakt
  • 1 stuk verse gember van 2,5 cm, geschild en fijngehakt
  • 1-2 kleine groene chilipepers, zonder de zaadjes en fijngehakt
  • 2 koffielepels komijnpoeder
  • 3 eetlepels garam masala of andere currypoeder

Voor de relish van erwtjes en tomaat:

  • 100 g verse erwtjes of diepgevroren (die je eerst laat ontdooien), geplet
  • 4 middelgrote tomaten, in grove stukken gehakt
  • 1 groot handvol fijngehakte verse koriander

Om te serveren :

  • 4 hamburgerbroodjes
  • Blaadjes sla

BEREIDING

  • Doe alle ingrediënten voor de lamsburgers in een grote kom, meng en kruid met peper en zout. Maak er met vochtige handen 4 hamburgers van met een diameter van ongeveer 5 cm. Dek af en plaats 20 minuten in de koelkast.
  • Maak intussen de relish van erwtjes en tomaat : doe alle ingrediënten in een kommetje, vermeng, kruid met peper en zout en houd opzij.
  • Bak de lamsburgers onder een voorverwarmde medium warme grill of op de barbecue voor ongeveer 6 tot 8 minuten aan elke kant of tot wanneer de vleesjus helder ziet.
  • Leg ze tussen hamburgerbroodjes, werk af met blaadjes sla, een lepel relish en serveer met andere sausen of salades naar keuze.

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding: 16 minuten

AANTAL PERSONEN: 

4