Lamsgebraad met sloe gin

INGREDIËNTEN

  • 1,3 kg magere lamsbout of lamsschouder
  • 2 eetlepels fijngehakte verse munt
  • 2 grote rode uien, gepeld en in vier gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 ml sloe gin (vruchtenlikeur met in gin geweekte pruimen) of blauw druivensap

BEREIDING

  • Verwarm de oven voor op 160°C (140°C heteluchtoven).
  • Leg het lamsvlees op een snijplank en maak met een scherp mes inkervingen in het vlees (let erop dat je het keukentouw niet doorsnijdt). Kruid met peper en zout en stop fijngehakte verse munt in de inkervingen.
  • Doe de uien in een grote braadslee met antiaanbaklaag, leg het lamsvlees erbovenop, giet er de olijfolie en de sloe gin over. Dek af met aluminiumfolie en plaats 2½ tot 3 uur in de oven, lepel er het bakvocht regelmatig over.
  • 30 minuten voor het einde van de baktijd, verwijder de aluminiumfolie zodat het lamsgebraad mooi bruin kan kleuren.
  • Leg het lamsgebraad op een warme schotel, dek af met aluminiumfolie en laat het vlees 10 minuten rusten. Schep het overtollige vet of olie van de vleesjus, giet de vleesjus door een zeef en serveer bij het lamsgebraad, samen met seizoensgroenten en gebakken aardappelen.

Tips en kooktijden

Voor een meer informeel etentje: serveer het lamsgebraad met de vleesjus, verschillende soorten brood en enkele salades.

Voorbereiding : 10 minuten

Bereiding : 2 uur en 30 minuten

AANTAL PERSONEN: 

6