Oosterse lamsspiesjes voor op de barbecue

INGREDIËNTEN

  • 450 g magere lamsbout in blokjes van 2,5 cm
  • 2 kleine rode uien in kwartjes gesneden
  • 12 tot 14 sluimererwten

Voor de marinade:

  • 5 eetlepels teriyakisaus
  • 1 stuk fijngehakte verse gember van 5 cm
  • 1 grote geplette of fijngehakte knoflookteen
  • Versgemalen zwarte peper

BEREIDING

  • Doe alle ingrediënten voor de marinade in een grote plastic zak voor levensmiddelen.
  • Doe de blokjes lamsvlees in de zak, sluit hem, schud ermee zodat de marinade rondom het vlees zit en laat 20 minuten marineren in de koelkast.
  • Rijg de blokjes lamsvlees met de groenten op 6 korte metalen of houten spiesjes (die je in het geval van houten spiesen eerst 20 minuten in het water moet leggen).
  • Bak deze lamsspiesjes onder de grill of op een goed verwarmde barbecue voor 6 tot 8 minuten en draai elk spiesje één keer om.
  • Leg de spiesjes op een bord en serveer er kortgebakken verse seizoensgroenten bij.

I love Beef and Lamb

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 10 minuten

Bereiding: 16 minuten

AANTAL PERSONEN: 

4