Parmentier van lamsbout met butternut en aardappelkrokantje

Frederik Desmet 

KOSTBA[A]R
kostbar-marke.be 

INGREDIËNTEN

  • 1 « Celtic » lamsbout (ontbeend)
  • 2 wortelen, 2 stengels groene selderij
  • 2 knoflooktenen, 2 uien, tijm en laurier
  • Peper, zout, couscouskruiden
  • 1 el tomatenpuree
  • ½ liter rode wijn
  • 250 g Parijse champignons
  • 1 butternutpompoen
  • 1,5 dl kippenbouillon
  • 1,5 kg aardappelen
  • 3 dl verse room
  • 3 dl melk
  • 75 g gemalen kaas

BEREIDING

1
Snij de lamsbout in stukken van 2 tot 3 cm en bak aan in een pan met een beetje olijfolie.

Snij de ui, knoflook, wortelen en groene selderij in blokjes en stoof aan in een grote pot. Doe het vlees erbij, de tijm en laurier, de tomatenpuree en de rode wijn. Dek de stoofpot af en laat 30 tot 40 min sudderen op een zacht vuur.
Doe de in vier gesneden champignons erbij en laat nog 15 tot 20 min sudderen zonder deksel, waardoor de saus dikker wordt.

2
Schil de butternut, pel de andere ui en snij in stukken.
Stoof de ui aan, voeg de butternut toe, kruid met peper en zout en giet de kippenbouillon erbij.
Plaats 20 min op een middelmatig vuur, mix alles en kruid naar wens.

3
Schil de aardappelen en snij in dunne schijfjes.
Verdeel ze over een ovenschotel, giet de melk en verse room erbij en kruid met peper en zout.
Verdeel de gemalen kaas erover en bak 15 min in een voorverwarmde oven op 150°C.

 

AANTAL PERSONEN: 

4

Advies