Rundvlees en aardappelen in de wok 

INGREDIËNTEN

Ideaal voor een snelle avondmaaltijd, met aardappelen in de plaats van de traditionele rijst of noedels.

  • 225 g magere rumpsteak of entrecote in dunne reepjes gesneden van 10 cm lang
  • 450 g aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 ui, gepeld en in ringen gesneden
  • 1 grote knoflookteen, gepeld en fijngehakt
  • 1 gele of rode paprika, zonder de zaden en zaadlijsten en in schijfjes gesneden
  • 50 g champignons, in schijfjes gesneden
  • 5 eetlepels warme runderbouillon
  • 3 eetlepels hoisinsaus
  • 1 eetlepel zoete sherry
  • 1 eetlepel fijngehakte verse peterselie

BEREIDING

  • Kook de aardappelblokjes 6 tot 8 minuten tot wanneer ze juist gaar zijn, giet ze af en houd opzij.
  • Verwarm de olie in een grote bakpan of wok met antiaanbaklaag tot wanneer die goed heet is en bak er de reepjes rundvlees 1 minuut in aan.
  • Doe de groenten erbij en bak 4 tot 5 minuten, roer alles regelmatig om.
  • Giet de bouillon, hoisinsaus en sherry erbij, kruid met peper en zout en verwarm nog 1 minuut extra.
  • Werk af met fijngehakte peterselie en serveer met groene groenten.

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding: 15 minuten

AANTAL PERSONEN: 

2