Salade met rundvlees, waterkers en basilicumsaus

Aantal personen

4

  Ingrediënten

  • 2 magere steaks
  • 10 ml zonnebloemolie
  • 1 grote zak waterkers of slabladeren
  • 1 zakje van 25 g verse blaadjes basilicum
  • 2 gepelde knoflooktenen
  • 1-2 eetlepels citroensap
  • 2 koffielepels dijonmosterd of Engelse mosterd
  • 3-4 eetlepels extra virgin olijfolie

Norme Qualité Agneau - Kwaliteitslabel Lam - British - Recettes
  Bereiding

  • Voor de saus: doe de basilicum, knoflook, citroensap en mosterd in een keukenrobot en mix tot wanneer je een grove pasta hebt. Voeg daar, terwijl je blijft mixen, gelijkmatig de olijfolie aan toe tot wanneer de saus dikker wordt. Doe deze saus in een kommetje, breng op smaak met peper en zout, en plaats in de koelkast.
  • Kruid de steaks met peper en zout, strijk ze in met olijfolie en bak ze in een voorverwarmde grillpan, onder de grill of op de barbecue. Leg de steaks op een warm bord en laat het vlees nog 5 minuten rusten.
  • Leg de slabladeren of waterkers op een schotel. Snijd de steaks diagonaal in dunne reepjes, doe een klein beetje vleesjus bij de saus, meng de reepjes rundvlees voorzichtig onder de salade en overgiet met de basilicumsaus.
  • Serveer onmiddellijk.

  Tips en kooktijden

Dit recept is ook lekker met restjes gebakken rosbief en de rest van de basilicumsaus kun je eventueel serveren met pasta.

Voorbereiding: 10 minuten

Bereiding: 12 minuten

Voor een steak van 2 cm dik:

  • Voor rood gebakken steak: 2 ½ minuten aan elke kant.
  • Voor medium gebakken steak : 4 minuten aan elke kant.
  • Voor goed doorbakken steak : 6 minuten aan elke kant.

  In uw glas

Geen aanbevolen wijnen


Meest populaire recepten