Steak kebabs op de BBQ met salade van roodlof

INGREDIËNTEN

  • 450 g dun gesneden entrecote of minute steaks

Voor de marinade :

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels fijngehakte verse oregano
  • Geraspte schil van 1 citroen
  • 2 knoflooktenen, gepeld en fijngehakt of geplet
  • 1 koffielepel gedroogde chilivlokken

Voor de salade van roodlof of radicchio:

  • ½ kleine komkommer, overlangs in twee gesneden en in schijfjes
  • 1 zakje van 200 g roodlofbladeren of radicchio, gespoeld en gescheiden
  • 1-2 eetlepels fijngehakte verse bladpeterselie
  • 2 kleine sjalotten, gepeld en fijngehakt
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 2 koffielepels mierikswortelsaus
  • 3 eetlepels extra virgin olijfolie

BEREIDING

  • Leg het vlees in een ondiepe kom of schotel. Vermeng alle ingrediënten van de marinade en giet over het vlees. Dek af en laat 2 uur of de hele nacht marineren in de koelkast.
  • Maak de salade van radicchio of roodlof : doe de halve schijfjes komkommer, blaadjes roodlof, kruiden en sjalotten in een grote kom. In een kleine kom : vermeng met een klopper de rode wijnazijn, mierikswortelsaus, olijfolie en wat peper en zout. Giet dit over de salade en vermeng. Dek af en plaats in de koelkast tot wanneer je de salade nodig hebt.
  • Rijg de steaks op 4 korte metalen of houten spiesen (die je eerst in water hebt gedompeld) en leg ze 2 tot 4 minuten op een hete barbecue of voorverwarmde grill, draai ze regelmatig om.
  • Werk af met wat extra fijngehakte bladpeterselie en serveer met de salade van roodlof, focaccia of notenbrood.

Tips en kooktijden

Voorbereiding : 10 minuten

Bereiding : 4 minuten

AANTAL PERSONEN: 

4