Stoofvlees Marokkaanse stijl

Aantal personen

8

  Ingrediënten

  • 900 g magere en ontbeende schenkel in blokjes van 2,5 cm
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepels gemalen komijn
  • 2 eetlepels Marokkaanse kruiden, bijvoorbeeld ras el hanout
  • 3 eetlepels olijf- of koolzaadolie
  • 2 fijngesnipperde uien
  • 2 geplette grote knoflooktenen
  • 600 ml warme runderbouillon
  • 400 g uitgelekte kikkererwten

Voor de afwerking :

  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels fijngehakte verse munt

Begeleiding: Couscous, rijst of aardappelpuree.

Norme Qualité Agneau - Kwaliteitslabel Lam - British - Recettes
  Bereiding

  • Doe de bloem samen met de komijn, Marokkaanse kruiden, peper en zout in een grote plastic zak voor levensmiddelen en voeg er de blokjes rundvlees aan toe. Sluit de zak en schud ermee tot alle bloem en kruiden rondom het vlees zitten.
  • Verwarm de oven voor op 170 °C (160 °C heteluchtoven).
  • Verwarm 2 eetlepels olie in een grote pan met antiaanbaklaag en bak er het vlees in aan. Doe de blokjes rundvlees in een stoofschotel die in de oven kan.
  • Doe de rest van de olie in dezelfde pan, bak er de uien en knoflook 2 tot 3 minuten in aan en voeg bij de stoofschotel.
  • Giet de bouillon erbij, breng aan de kook, zet een deksel op de stoofpot en plaats 2 ½ uur in de oven tot wanneer het vlees volledig gaar is. Deze stoofschotel kan eventueel ook op het vuur klaargemaakt worden.
  • Voeg 15 minuten vóór het einde van de gaartijd de kikkererwten toe en plaats de stoofschotel opnieuw in de oven.
  • Eens klaar, werk het stoofvlees af met een toefje yoghurt en verse munt en serveer met couscous, rijst of aardappelpuree.

  Tips en kooktijden

Voorbereiding: 25 minuten

Bereiding: 3 uur

  In uw glas

Geen aanbevolen wijnen


Meest populaire recepten