450 g ledenbiefstuk of rumpsteak, in lange en dikke repen gesneden
Voor de marinade :
4 eetlepels lichte sojasaus
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel sinaasappelsap
1 stuk verse gember van 2,5 cm, geschild en geraspt
2 knoflooktenen, gepeld en geplet
Voor de dipsaus:
100 ml kant-en-klare pruimensaus of zoete chilisaus
Voor de afwerking :
2 koffielepels sesamzaadjes
2 lente-uien, fijngehakt
BEREIDING
Vermeng alle ingrediënten voor de marinade in een kommetje en houd opzij.
Rijg de reepjes rundvlees op 12-14 metalen of houten spiesen (die eerst in water gedrenkt werden). Leg de spiesjes op een ondiepe schotel en giet er de marinade over. Dek af en plaats maximaal 1 uur in de koelkast om te marineren.
Bak de spiesjes onder een medium warme en voorverwarmde grill en draai ze regelmatig om.
Werk de spiesjes af met sesamzaadjes en fijngehakte lente-uien en serveer met de dipsaus.