Teriyaki spiesjes

INGREDIËNTEN

  • 450 g ledenbiefstuk of rumpsteak, in lange en dikke repen gesneden

Voor de marinade :

  • 4 eetlepels lichte sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel sinaasappelsap
  • 1 stuk verse gember van 2,5 cm, geschild en geraspt
  • 2 knoflooktenen, gepeld en geplet

Voor de dipsaus:

  • 100 ml kant-en-klare pruimensaus of zoete chilisaus

Voor de afwerking :

  • 2 koffielepels sesamzaadjes
  • 2 lente-uien, fijngehakt

BEREIDING

  • Vermeng alle ingrediënten voor de marinade in een kommetje en houd opzij.
  • Rijg de reepjes rundvlees op 12-14 metalen of houten spiesen (die eerst in water gedrenkt werden). Leg de spiesjes op een ondiepe schotel en giet er de marinade over. Dek af en plaats maximaal 1 uur in de koelkast om te marineren.
  • Bak de spiesjes onder een medium warme en voorverwarmde grill en draai ze regelmatig om.
  • Werk de spiesjes af met sesamzaadjes en fijngehakte lente-uien en serveer met de dipsaus.

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 5 minuten

Bereiding: 12 minuten

Voor deze spiesjes kun je eventueel ook lamssteak gebruiken.

AANTAL PERSONEN: 

12