Vleestataki met Ponzu-vinaigrette en groenten

INGREDIËNTEN

  • 450 g Biefstukfilet, in het midden gesneden
  • 15 ml sesamolie
  • Versgemalen zwarte peper

Voor de marinade:

  • 45ml lichte sojasaus
  • Gemalen zwarte peper
  • 30 ml Japanse mirin (rijstwijn) of droge sherry
  • 2 uien, fijngehakt
  • 1 groot teentje knoflook, geschild en fijngesneden
  • Verse wortelgember, geschild en fijngehakt
  • Micro-slablaadjes om te garneren

Voor de Ponzu-vinaigrette:

  • 30ml citroensap
  • 60ml Rijstwijnazijn
  • 60 ml mirin
  • 60ml Lichte sojasaus
  • 15 ml sesamolie

Voor de groenten:

  • 1 kleine mooli (of radijsdaikon, verkrijgbaar in grote supermarkten), geschild en in reepjes gesneden
  • 1 grote wortel, geschild en in kleine repen of lucifers gesneden
  • 1 komkommer, gezaaid en in repen of lucifers gesneden

BEREIDING

  1. Verwarm een ​​grote anti-aanbak pan tot deze warm is.
  2. Doe het vlees in een grote kom, voeg de olie toe, breng op smaak met de peper en meng goed.
  3. Schroei het bruine rundvlees in de pan (rundvlees moet in het midden rood zijn). Overbrengen op een grote plaat om af te koelen.
  4. In een grote plastic zak combineert u de ingrediënten van de marinade. Voeg de rundvlees toe, sluit en bewaar tot 4 uur of ’s nachts, als het op voorhand wordt klaargemaakt.
  5. Klop in een kleine kom de ingrediënten van de vinaigrette bij elkaar. Dek af en zet opzij. Meng de groenten in een middelgrote kom.

Tips en kooktijden

Voorbereidingstijd: 15 Min

Een traditioneel en rauw Japans gerecht. De steak in het midden is gemarineerd met een lichte sojasaus, mirin, uien, knoflook en gember. Dun gesneden en rauw geserveerd met dunne plakjes van groenten, overgoten met een dressing van citroensap, rijst wijnazijn, mirin, lichte sojasaus en sesamolie.

Snijd het vlees fijn. Leg de plakjes op een groot bord en bestrooi met de helft van de ponzu-vinaigrette. Smeer zachtjes over de micro-bladeren en besprenkel met een beetje meer vinaigrette. Giet de rest over de groenten en serveer met het vlees.

AANTAL PERSONEN: