1 rode paprika, zonder de zaden en zaadlijsten, in blokjes gesneden
1 gele paprika, zonder de zaden en zaadlijsten, in blokjes gesneden
Voor de zoetzure saus:
150 ml vers ananassap
1-2 eetlepels lichte sojasaus
1-2 eetlepels worcestersaus
1 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel balsamicoazijn
1 koffielepel maizena
Bereiding
Doe het gehakt, peper en zout, knoflook, bieslook en veenbessen in een grote kom. Vermeng en maak er 20 vleesballetjes van.
Verwarm een grote pan met antiaanbaklaag en bak de vleesballetjes er 3 tot 4 minuten in aan tot ze overal mooi bruin zien, zonder olie of boter. Haal ze uit de pan met een schuimspaan en houd opzij.
Doe de paprikablokjes in de pan, samen met het ananassap, de sojasaus, worcestersaus, tomatenpuree en balsamico. Roer voorzichtig om, zet het vuur hoger en breng aan de kook.
Doe de vleesballetjes opnieuw in de pan, zet het vuur lager en laat 10 minuten sudderen, draai ze halverwege de baktijd om.
Vermeng de maizena met een beetje water in een kommetje waardoor je een dunne pasta krijgt en doe dit in de pan van de vleesballetjes. Verwarm 4 tot 5 minuten en roer regelmatig om tot wanneer de saus dikker wordt.
Serveer de vleesballetjes met aardappelpuree met kruiden of gekookte pasta.
Tips en kooktijden
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 20 minuten
Voor een nog sneller resultaat kun je kant-en-klare zoetzure saus gebruiken.